Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal
sponsored links
Hát ezt egy hétig mindennap tudnám enni... A ragu szuper volt, fõleg, hogy gondos vizsgálódás után gyönyörû szarvas apróhúst vettem - ez mélyhûtött cuccnál rejteget magában némi kockázatot -, igazán méltányos áron, de ami igazán megdobta, az a fûszeres, velefõtt gombóc, ami ennek a sörös marharagunak az ötlete alapján készült. Nem lesz rosszabb marhahúsból sem, csak a bor legyen még jó benne, ugyanaz mellé, és nem fogunk fázni szánkózás közben.
Hozzávalók (4-6 személyre):
10 kg füstölt szalonna
1 nagyobb répa
1 petrezselyemgyökér
5 dg zeller
10 pici mogyorhagyma ( vagy 1 vöröshagyma)
1 kg szarvas apróhús
2 dl száraz, testes vörösbor (Egri bikavért használtam) ...