Vörösboros szarvasragu juharszirupos bogyós mártással
sponsored links
Nemrég szert tettünk szarvashúsra.A szarvas húsa a vörös húsok körébe tartozik,vadhús,és bármilyen szép és kedves állat,mégis sokan fogyasztják.Erõt vettem magamon ,életemben elõször készítettem szarvast és szintén elõször kóstoltam.Sikerült egy nagyon finom ételt készíteni belõle,de azért ott motoszkált bennem az,hogy ennek a szép,vadállatnak a húsát eszem,s máris rossz kedvem lett:(
Tényleg nagyon ízletesre sikerült így elsõre,a mártás pedig csak megkoronázza az egészet.Nem valószínû,hogy sok szarvashúst fogok életemben fogyasztani,de kiderült,hogy a vörös húsok között ezt az egyet én is meg tudom enni.Az egész saját ötlet,mind a ragu és mind pedig a mártás.Érdemes kipróbálni!
Az igazság az,hogy õzhúsunk is van,de az még várat magára a fagyóban,jól érzi ott magát.Kell majd egy kis szünet a szarvas után ,hogy az õzbõl is készítsek valami finomat.Talán õsszel....
Vörösboros szarvasragu juharszirupos bogyós mártással
Hozzávalók 4-5 fõre:
- a raguhoz:
- 1 kg szarvashús felkockázva
- 4 db közepes méretû vöröshagyma felkockázva
- 15 db borókabogyó ...