Vörösboros sertésgulyás parmezános puliszkával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sertéslapocka
- 10 dkg szalonna
- 2 sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál sûrített paradicsom
- 1 evõkanál fûszerpaprika
- 5 dl vörösbor
- 2 rozmaring ág
- 1 babérlevél
- só, õrölt bors
A puliszkához:
- 15 dkg puliszkaliszt
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- 5 dl húsalaplé
- 5 dl tej
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A szalonnát, meg a húst kockára vágjuk, és egy edényben zsírjára sütjük.
- Eztuán kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékba szórjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, meg a karikára vágott sárgarépát, és együtt lepirítjuk. Hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, a paprikát, megkavargatjuk, majd felöntjük borral, és 5 dl vízzel.
- Visszarakjuk a húst, babérlevelet, majd fedõ alatt, közepes tüzön kb 2 órán át pároljuk, amíg a hús jól megpuhul (a fõzés vége elõtt 30 perccel adjuk hozzá a rozmaringot).
- Egy fazékban felforraljuk a tejet meg az alaplevet, kevés sóval. A puliszkalisztet beleszórjuk, és állandó kavargatás mellett sûrûre fõzzük (kb 10 perc).
- A végén belekavarjuk a parmezánt, és egy kevé borsot. A gulyás mellé tálaljuk.