Vörösboros resztelt csirkemáj sós krumplival, almapaprikával

2017-12-23

sponsored links

Vörösboros resztelt csirkemáj sós krumplival, almapaprikával


Bár már több receptet is tettem fel resztelt csirkemájról különbözõ köretekkel, most mégis írok receptet, fõleg azért mert ez az étel nem olajjal, vagy sertészsírral készült, hanem csirkezsírral. Feleségem minden héten vesz nagyobb mennyiségû csirkefarhátat, amit megfõz a kutyának és a környékbõl a kertünkbe szokott macskáknak. A farhátat gondosan megtisztítja - akár emberi fogyasztásra is alkalmas lenne kellõ fûszerezéssel - s a zsírt lefölözi. Nos ezzel készült ez az étel.

Hozzávalók:


  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erõs paprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db nagy chilipaprika
  • õrölt erõs pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • kakukkfû
  • csirkezsír
  • 1 dl vörösbor
  • ecetes almapaprika

Elkészítés:


A zsíron egy serpenyõben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat, chilit és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával, majorannával éskakukkfûvel ízesítem.

Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott, hártyáitól megszabadított, s darabolt májat, tovább párolom.
Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort.

A tányérra sós krumplit szedek, mellépakolom a májat és egy almapaprikát.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/12/voro...

sponsored links

Keres?s