Vörösboros nyúlpaprikás

2014-02-19

sponsored links

Tudom még egy picit messze van, de már a húsvét jegyében készült nálam ez a finom nyúlpaprikás, állíthatom , hogy az egyik legfinomabb az általam eddig készített nyulas ételek közül. A bor és a füstölt szalonna valami mennyei ízt ad hozzá a nyúlhús ízéhez. Ezért nem is készítettem mellé köretként egyebet csak natúr fõtt krumplit, kis szárított petrezselyemmel megszórva, hogy ne nyomja el a különleges ízeket. Próbáljátok ki ha tehetitek, tényleg nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személyre): Kb. 1 kg nyúlhús ( 1 nagyobb nyúl mellsõ és hátsó combjai, gerince), 15 dkg házilag füstölt húsos szalonna, 3 hagyma, 0, 5 dl vörösbor, 3 dl tejföl, kevés olaj, só, bors, pirospaprika. A körethez: Kb. 1 kg krumpli, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A húsos szalonna bõrét lehúzzuk, apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a szalonna kiolvadott zsírjában (ha szükséges még kevés olajjal pótoljuk) megdinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a megmosott nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, többször átforgatva fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 - 3 dl forró vízzel (ha szükséges közben még pótoljuk), alacsony hõfokon, lefödve puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a levét majdnem elfõtte hozzáadjuk a bort, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és azzal is újraforraljuk.
A körethez a meghámozott krumplit nagy hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük (vigyázva, hogy ne fõjön szét) friss vagy szárított petrezselyemzölddel megszórjuk.
A nyúlpaprikást ezzel a natúr fõtt krumplival tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s