Vörösboros nyúl combok, fekete olivabogyóval és mandulával
sponsored links
Egy versenyre készítettem ezt a fõételt. Méghozzá az Extenda II. Andalúz receptversenyére. Nem vagyok híve a szavazgatós, versenyeknek, ez megtetszett mert nem olyan mint a többi. A receptek közül szakmai zsûri válogat, így dõl el ki lesz az elsõ három helyezett, illetve kik vehetnek részt egy közös fõzésen. De persze itt sem maradhat ki a közönség véleménye, az fontos minden esetben. Tehát ha tetszett a recept, akkor szavazhattok rá itt és ha szerencsések vagytok szuper ajándékokat nyerhettek. Ha éppen nem ragadtalak meg titeket ezzel a nyulas finomsággal, akkor csak nézzetek be az oldalra, hátha valakire kedvetek lesz szavazni, igen jó recepteket találtok. Elõször édességet akartam készíteni, de utána azt gondoltam inkább valami mást szeretnék. Ezért döntöttem a nyúl mellett, vörösborral, fokhagymával, mandulával, rozmaringgal és fekete oliva bogyóval. Nem bántam meg az biztos mert istenien sikerült. A gyerekek csak úgy falták, a vajas krumplival. Mert ugye szépen kiégettem belõle az alkoholt hogy elmenjen a savanykás íz csak a vörösbor telt íze maradjon meg, gazdagítva a mártást.
Köret: Vajas burgonya
Megfõzöm a burgonyát, sós vízben. Mikor megfõtt leszedem a héját, és felkockázom közepes kockákra. A serpenyõben egy nagyobb darab margarint megolvasztok, rádobálom a kockákat, megszórom valamilyen fûszerkeverékkel, vagy csak simán ételízesítõvel. Szép ropogósra sütöm.
Vörösboros nyúl combok, fekete olivabogyóval és mandulával:
8 db nyúlcomb - elsõ hátsó vegyesen
liszt a forgatáshoz ...