vörösboros marharagu aszalt szilvával és vörösáfonyával
sponsored links
anyukám évtizedek óta készíti a következõ ételt. márkiskoromban is ott gõzölgött a karácsonyi asztalon. hagyományosan ünnepekkorettük, ám idén elmaradt, úgyhogy pár napja készítettem el. igazi téli étel,lassan fõ, krumplipürével tuti. az eredeti recept a finn konyha címû könyvbentalálható, ünnepi ragu néven. ott szarvashússal készül, friss vörösáfonyával (puolukkavagy svédül lingon), úgyhogy a szarvasból marha lett, a vörösáfonyából pedigtõzegáfonya (amit itthon vörösáfonyaként árulnak). aszalt szilva is került mostbele, mert remek ízt ad a marhahúsnak és a vörösboros szaftjához is illik.
aszalt szilvás-vörösáfonyás marharagu
2 nagy fej vöröshagyma
egy nagy marék aszalt szilva (kb 150 g )
egy marék vörösáfonya (kb 100 g ) ...