Vörösboros libacomb lilakáposztával és hercegnõburgonyával
sponsored links
Hozzávalók: 2 egész libacomb, 2 dl vörösbor, 4 cikk fokhagyma, só, bors, rozmaring;
a köretekhez: 1 fej lilakáposzta, 2 evõkanál libazsír, só, bors, ecet, cukor
Elkészítése: a libacombokat megpucoljuk, megmossuk, bõrös részét kissé beirdaljuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a fokhagymát és a rozmaring ágat, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ne lepjék el a húsokat. A tepsit lefedjük és sütõben addig sütjük, míg a leve elfõ és a hús megpuhul. Ekkor levesszük a fedõt és pirulni hagyjuk. Míg a sült készül, a lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és a libazsíron megdinszteljük. Mikor puha, kevés cukrot szórunk rá és megkaramellizáljuk, majd sóval és ecettel ízesítjük.
Hercegnõburgonya
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 5 dkg ...