Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával

2017-08-24

sponsored links

Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával


Magyar pörkölt és lecsó olasz nudlival.

Hozzávalók a pörkölthöz:


  • 30 dkg sertéscomb
  • füstölt szalonna bõre
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • õrölt feketebors
  • õrölt pirospaprika
  • õrölt kömény
  • 2 ek zsír
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db chili a tálaláshoz

Hozzávalók a gnocchihoz :

  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyõben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fûszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a szalonnabõrt, felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, öntök bele vörösbort, majd készre fõzöm.

Míg a hús fõ, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfõzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, nudlikat formázok, forró vízben kifõzöm. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsós pörköltet, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Egy tálkába rakok uborkát.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/08/voro...

sponsored links

Keres?s