Vörösboros, lecsós gomba füstölt kolbásszal és petrezselymes krumplival

2017-10-26

sponsored links

Vörösboros, lecsós gomba füstölt kolbásszal és petrezselymes krumplival


Nyarat idézõ gombás étel.

Hozzávalók:



  • 30 dkg fehér csiperke gomba
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 10 dkg füstölt csípõs kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db krumpli
  • 4 szál petrezselyem

  • Elkészítés:


    A krumplikat héjában megfõzöm.

    A paprikákat, a gombát és az újhagymát szeletelem, a paradicsomot nagyobb darabokra vágom. A hagyma zöldjének egy részét félreteszem.

    Egy serpenyõben a hagymákat megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Fûszerezem.

    Felszeletelem a kolbászt, a serpenyõbe rakom. Ráöntöm a bort.


    A krumplit megpucolom.

    Tálaláskor a tányérra szedek lecsós gombát, s szók rá újhagyma zöldet.& Mellé szeletelek kettõ krumplit, sózom, borsozom, tépek rá petrezselymet.





    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/10/voro...

    sponsored links

    Keres?s