Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen

2018-01-18

sponsored links

Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen


Bablevest már sokfélét tettem fel, de káposztásat még nem. Bár lényeges különbség nincs egy "normál" bableves, s e között, azért nem csak fotókat teszek fel, de receptet is írok.

Hozzávalók:


  • 25 dkg tarka bab
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 1 szelet (kb 15 dkg) fõtt füstölt csülök
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 30 dkg tarka bab
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 1 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 1 dl vörösbor
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs paprika
  • olaj
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 l csülök fõzõ leve

Elkészítés:


A babot elõzõ nap beáztatom.

Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fûszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm a csülök fõzõ levével.

Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.

Amikor minden megfõtt, beleöntöm a bort,  belerakom a csülköt és a kolbászt, lisztes tejföllel behabarom, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, szórok rá piros paprikát, s teszek rá két kanál tejfölt. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2018/01/voro...

sponsored links

Keres?s