Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen
sponsored links
Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen
Bablevest már sokfélét tettem fel, de káposztásat még nem. Bár lényeges különbség nincs egy "normál" bableves, s e között, azért nem csak fotókat teszek fel, de receptet is írok.
Hozzávalók:
- 25 dkg tarka bab
- 20 dkg savanyított káposzta
- 1 szelet (kb 15 dkg) fõtt füstölt csülök
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 30 dkg tarka bab
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 db burgonya
- 1 fejvöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chili
- 1 dl vörösbor
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- olaj
- 1 púpozott kanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 l csülök fõzõ leve
Elkészítés:
A babot elõzõ nap beáztatom.
Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fûszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm a csülök fõzõ levével.
Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.
Amikor minden megfõtt, beleöntöm a bort, belerakom a csülköt és a kolbászt, lisztes tejföllel behabarom, felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, szórok rá piros paprikát, s teszek rá két kanál tejfölt. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.