Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertõvel, krumplival és céklasalátával

2017-08-13

sponsored links

Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertõvel, krumplival és céklasalátával


A piacon volt akciósan kacsaszív és kacsaháj, szinte ingyen. Nem lehetett otthagyni.

Hozzávalók

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • vörösbor
  • kacsatepertõ
  • 6 db nagy krumpli
  • céklasaláta

Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom.

Egy serpenyõben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fûszerezem, öntök rá vizet, s addig fõzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.

Közben a krumplit felteszem héjában fõni. Mikor megfõtt, megpucolom, sózom, borsozom.

Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá kacsatepertõt, krumplit és céklát.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/08/voro...

sponsored links

Keres?s