Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertõvel, krumplival és céklasalátával
sponsored links
Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertõvel, krumplival és céklasalátával
A piacon volt akciósan kacsaszív és kacsaháj, szinte ingyen. Nem lehetett otthagyni.
Hozzávalók
- 25 dkg kacsaszív
- kacsazsír
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- vörösbor
- kacsatepertõ
- 6 db nagy krumpli
- céklasaláta
Elkészítés:
A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom.
Egy serpenyõben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fûszerezem, öntök rá vizet, s addig fõzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.
Közben a krumplit felteszem héjában fõni. Mikor megfõtt, megpucolom, sózom, borsozom.
Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá kacsatepertõt, krumplit és céklát.