Vörösboros Jókai bableves csipetkével
sponsored links
Vörösboros Jókai bableves csipetkével
A feleségem kiment a húgával Münchenbe, ezért egy óriási adag levest fõztem, hiszen két kosztos is a nyakamba szakadt.Az igazi Jókai bableves csülökkel készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt karaj
- 25 dkg debreceni füstölt parasztkolbász
- 75 dkg tarka bab
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kicsizeller
- 1 fejvöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 6 db chili
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- 2 dl tejföl
- olaj
- 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
- 1 db tojás
- 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
- 2 dl vörösbor
Elkészítés:
A babot elõzõ nap beáztatom. A karajt felkockázom,felteszem fõni két és fél liter vízben.Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.Megpucolom a zöldségeket, 2 db chilit felvágok, felkarikázom a kolbászt.
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fûszerezem. Elkészítem a rántást.
Amikor minden megfõtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét,belekeverem a rántást.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit.