Vörösboros húsgombócos káposzta füstölt csípõs kolbásszal, tejföllel

2017-12-20

sponsored links

Vörösboros húsgombócos káposzta füstölt csípõs kolbásszal, tejföllel


Ennek az ételnek a receptjét még nem tettem fel, ezért most közzéteszem.


Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés darált hús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 1 db babérlevél
  • õrölt fekete bors
  • 2-3 szem borókabogyó
  • 10 dkg füstölt csípõs kolbász
  • 1 dl tejföl 
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 3 db chili paprika

Elkészítés:

Elõször a húsgolyót készítem el. Ehhez a szalonnát kockára vágom  és a  hagymát aprítom.

A szalonnát lesütöm, majd a szalonnát egy tálba teszem. A zsiradékon a a felszeletelt kolbászt is megsütöm, félreteszem. A zsiradékon megpirítom az aprított hagymát, a tálba teszem. A darált húst is megkapatom fehéredésig, szintén megy a tálba. A tálban lévõkhöz adok egy tojást, fûszerezem, összekeverem. Vizes kézzel gombócokat formázok.

Egy fazékban a káposztát babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal el kezdem fõzni, majd beleteszem a gombócokat. Beleteszem a a chili paprikákat, s beleöntöm a vörösbort.

Tálaláskor ráteszem a tányérra  a sült kolbász szeleteket, a paprika karikákat, a chilit,  és a tejfölt.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/12/husg...

sponsored links

Keres?s