Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel

2018-02-28

sponsored links

IMG 3476

Hozzávalók:

  • kb 1 kg szarvascomb
  • 8-10 dkg füstölt szalonna vagy zsír
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5-8 szél répa
  • 1-2 szál gyökér zöldség
  • 2 kk õrölt kömény
  • 2 kk morzsolt kakukkfû
  • 8-10 szem borókabogyó
  • 1 kk morzsolt borsikafû
  • 3-4 babérlevél
  • 50-60 dkg barna csiperke
  • 1-1,5 dl száraz vörösbor
  • só és bors, chili

IMG 3399

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz

IMG 3405

IMG 3416

A szarvascombot lehártyázzuk, szépen felkockázzuk, majd a hagymát és a fokhagymát szintén feldaraboljuk.

IMG 3417

IMG 3421

IMG 3428

Szalonnát pirítunk vagy zsírt olvasztunk egy nagyobb serpenyõben, majd hagymát dinsztelünk. A húskockákat ezután fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús egy idõ után levet ereszt, fedõt teszünk rá, majd pároljuk. Jöhet a többi fûszer is, na meg egy kevés bor és esetleg víz is.

IMG 3433

IMG 3434

IMG 3439

IMG 3442

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd fokozatosan a hús mellé pakolgatjuk õket. Elsõként jöhet a gyökér zöldség, késõbb a répa, a legvégén, amikor már szinte minden puha - akkor érkezhet a gomba.

IMG 3444

IMG 3446

Tovább pároljuk a ragunkat, közben készítünk egy klassz nokedlit. Kiszaggatjuk a forró vízbe - és már tálalhatunk is.

IMG 3450

IMG 3456

IMG 3479

IMG 3482

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2018/02/28/voro...

sponsored links

Keres?s