Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel
sponsored links
Hozzávalók:
- kb 1 kg szarvascomb
- 8-10 dkg füstölt szalonna vagy zsír
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5-8 szél répa
- 1-2 szál gyökér zöldség
- 2 kk õrölt kömény
- 2 kk morzsolt kakukkfû
- 8-10 szem borókabogyó
- 1 kk morzsolt borsikafû
- 3-4 babérlevél
- 50-60 dkg barna csiperke
- 1-1,5 dl száraz vörösbor
- só és bors, chili
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- víz
- só
A szarvascombot lehártyázzuk, szépen felkockázzuk, majd a hagymát és a fokhagymát szintén feldaraboljuk.
Szalonnát pirítunk vagy zsírt olvasztunk egy nagyobb serpenyõben, majd hagymát dinsztelünk. A húskockákat ezután fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús egy idõ után levet ereszt, fedõt teszünk rá, majd pároljuk. Jöhet a többi fûszer is, na meg egy kevés bor és esetleg víz is.
A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd fokozatosan a hús mellé pakolgatjuk õket. Elsõként jöhet a gyökér zöldség, késõbb a répa, a legvégén, amikor már szinte minden puha - akkor érkezhet a gomba.
Tovább pároljuk a ragunkat, közben készítünk egy klassz nokedlit. Kiszaggatjuk a forró vízbe - és már tálalhatunk is.