Vörösboros gombapaprikás nokedlivel, párolt spenóttal
sponsored links
Vörösboros gombapaprikás nokedlivel, párolt spenóttal
A spenót, különösen fõzelék formájában, melyet a pépes, mélyhûtött félkészételbõl készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.Hozzávalók :
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 5 szál petrezselyem
- 1 dl tejföl
- 1 dl vörösbor.
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- olívaolaj
- 25 dkg spenót
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- kb 1 dl víz
A hagymákat aprítom, a gombát megpucolom, szeletelem, a paprikát és paradicsomot kockára vágom..
Egy serpenyõben olajom megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fûszerezem.
Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, s beleszaggatom a vízbe, leszûröm. Egy serpenyõben kevés olajon megdinsztelem a spenótot, sózom, borsozom..
Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, s hozzákeverem a tejfölt.
Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, s díszítem petrezselyemzölddel.