Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

2014-03-16

sponsored links

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával,  nokedlivel

A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem félkilót, s egy finom paprikást dobtam össze.

 Hozzávalók :
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma  + 4 levél dízítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípõs hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • 6 szál kakukkfû
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl tejföl
Nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  •  víz
Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy nagy serpenyõben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifõzöm.

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.

Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízûen elfogyasztom.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/03/voro...

sponsored links

Keres?s