Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
sponsored links
Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem félkilót, s egy finom paprikást dobtam össze.Hozzávalók :
- 1/2 kg csiperkegomba
- 10 levél medvehagyma + 4 levél dízítéshez
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db kápia paprika
- 1 db csípõs hegyespaprika
- 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
- 2 db paradicsom
- 1 db csirkehúsleves kocka
- 6 szál kakukkfû
- 1 szál rozmaring
- 10 szál petrezselyem
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 4 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- víz
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Egy nagy serpenyõben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.
Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifõzöm.
A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.
Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízûen elfogyasztom.