Vörösboros-diós bonbon aszalt sárgabarackkal
sponsored links
Nagymamám 74. születésnapjára készítettem el elõször ezt a klasszikus, hagyományos ízû bonbont.
A dióra építettem a tölteléket, mert a nagymamák az efféle egyszerû alapanyagokat kedvelik, de azért még keresetem hozzá valamit, amitõl kicsit különlegesebb lesz, már csak az ünnepi alkalom miatt is.
Petránál meg is találtam a megfelelõ receptet, és a különleges összetevõt, vörösbor formájában, ami igazán harmonizál a dió és az aszalt sárgabarack ízével.
Hozzávalók:
- A töltelékhez:
100 g tejcsokoládé
50 ml habtejszín
2 evõkanál vörösbor
3-4 evõkanál darált dió
50 g aszalt sárgabarack
- A burokhoz:
200 g 70%-os étcsoki
1%-nyi porított kakaóvaj
Elkészítés:
A tejszínt egy kisebb lábasba öntöm, felforralom, és a tûzrõl levéve simára keverem benne a feldarabolt tejcsokit, majd a darált diót és a vörösbort is hozzáadom.
Az aszalt sárgabarackot apró kockákra darabolom.
Az étcsokit temperálom, elkészítem a csokihüvelyeket és 5 percre a hûtõbe teszem, hogy megdermedjenek.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a vörösboros-diós krémet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is szétosztom, úgy, hogy maradjon hely a lezárásnak is.
Pár percre visszateszem a hûtõbe, végül az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Fél óra hûtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.