Vörösboros csokoládémuffin

2017-04-07

sponsored links


Hozzávalók 8 darabhoz:
7.5 dkg liszt
3 dkg fekete kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg vaj
0,7 dl vörösbor
2 egész tojás
1 kk sütõpor
1 kk vanília kivonat
3 dkg pirított dió
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
csipet só



A vörösbort felforraljuk a cukorral, a kakaóval, a sóval és a vajjal. 2-3 perc fõzés után kihûtjük, 0,75 dl-t félreteszünk, a többihez egyenként belevegyítjük a tojásokat, az apróra vágott csokoládét és pirított diót. Végezetül beleforgatjuk a sütõporral elkevert lisztet. Muffin papírformákat a muffinsütõ öblébe helyezünk és elosztjuk bennük a csokoládés masszát. 
180 C fokra elõmelegített sütõben 15-20 percig sütjük, tûpróbával ellenõrízzük, hogy megsültek-e.
A muffinokat rácsra tesszük, kihûtjük, majd meglocsoljuk a maradék vörösboros csokoládészósszal.
A receptet Laura Adamache-tól olvastam, az övé dió nélkül készült.
Nagyon-nagyon finom, zamatos, tömény csokoládés édesség. 



Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/04/vorosbor...

sponsored links

Keres?s