Vörösboros csirke
sponsored links
Az eredeti recept szerint vörösboros kakas, de csirkébõl is finom. A húst úgy daraboljuk fel, mintha paprikáscsirkét készítenénk. Én két személyre 2 csirkecombból készítettem, tehát 4 darab húsból, mert az alsó és felsõ combokat elválasztottam egymástól. 3 kanál olajban minden darab húst körös körül átsütöttem, kivettem az olajból. A maradék olajban két közepes fej, apróra vágott hagymát megdinszteltem, majd egy babérlevelet, késhegynyi szárított kakukkfüvet és egy gerezd apróra vágott fokhagymát adtam hozzá. Néhányat még kevertem rajta, majd felöntöttem 2 deci vörösborral. Beleraktam a megpirított húst, egy kocka ételízesítõt, nagyon kicsit megsóztam, borsoztam, két deci vizet is öntöttem hozzá és fedõ alatt puhára fõztem. Egyszer kellett pótolnom a ...