Vörösboros chorizo húsgolyók

2011-10-08

sponsored links

IMG_1860.JPG

 Azaz chorizo alaphúsból kevés zsiradékon készült fasírt golyók.

A chorizo a spanyol konyha  egyik jellegzetes kolbászterméke , ízre hasonlít a magyar csabai kolbászra. Ahogy Magyarországon többféle képen készítik a kolbászt, úgy a spanyoloknál is ezer féle tuti chorizo recept található.   Azért jellegzetes összetevõi a darált sertéshús, sok fokhagyma  és az õrölt pirospaprika (sõt elõszeretettel használnak bele füstölt õrölt pirospaprikát) .
Érdekessége, hogy elõszeretettel kevernek a kolbászhúsba alkoholos jellegû italokat, néha borecetet, száraz spanyol sherryt, vagy vörösbort.
A chorizo ízû húskeveréket meglehetõsen egyszerû otthon is elkészíteni (sõt könnyebb mint a magyar fasirtot) és ízre hasonlít a hentesnél vásárolt sült kolbászra.

A húsgolyókat fogyaszthatjuk friss fehérkenyérrel, vagy paradicsomszósz alapú spagettivel, vagy akár salátával is.
Ma nálunk a család egyik fele  fokhagymás- párolt spenótos-  krémsajtos bucattinivel ette , a másik diétás szekció pedig   kapros joghurtos öntetes salátával.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/08/vorosbo...

sponsored links

Keres?s