Vörösboros chorizo húsgolyók
sponsored links
Azaz chorizo alaphúsból kevés zsiradékon készült fasírt golyók.
A chorizo a spanyol konyha egyik jellegzetes kolbászterméke , ízre hasonlít a magyar csabai kolbászra. Ahogy Magyarországon többféle képen készítik a kolbászt, úgy a spanyoloknál is ezer féle tuti chorizo recept található. Azért jellegzetes összetevõi a darált sertéshús, sok fokhagyma és az õrölt pirospaprika (sõt elõszeretettel használnak bele füstölt õrölt pirospaprikát) .
Érdekessége, hogy elõszeretettel kevernek a kolbászhúsba alkoholos jellegû italokat, néha borecetet, száraz spanyol sherryt, vagy vörösbort.
A chorizo ízû húskeveréket meglehetõsen egyszerû otthon is elkészíteni (sõt könnyebb mint a magyar fasirtot) és ízre hasonlít a hentesnél vásárolt sült kolbászra.
A húsgolyókat fogyaszthatjuk friss fehérkenyérrel, vagy paradicsomszósz alapú spagettivel, vagy akár salátával is.
Ma nálunk a család egyik fele fokhagymás- párolt spenótos- krémsajtos bucattinivel ette , a másik diétás szekció pedig kapros joghurtos öntetes salátával.
Hozzávalók: ...