Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással
sponsored links
Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással
Bár a naptár szerint tavasz van, az esõs, szeles idõ inkább az õszt idézi. Ez az étel is inkább annak felel meg.
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 1 nagy fej hagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 3 db chili
- tejföl
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- õrölt kömény
- 1 dl vörös bor
- olaj
- liszt
- 1 ek cukor
- 2 szelet párizsi
- 2 db tojás
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott káposztát, a darabolt chilit, fûszerezem, s felöntöm a paradicsomlével, beleszórom a cukrot.
Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort, keverek bele tejfölt, egy kevés lisztet. Felforralom.
Közben kevés olajon megsütöm a párizsit, félreteszem. Megsütöm a tükörtojást is.
Tálaláskor szedek a tányérba káposztát, középre helyezem a sült párizsit, rá a tükörtojást. Szórok rá piros paprikát.