Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással

2017-05-14

sponsored links

Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással


Bár a naptár szerint tavasz van, az esõs, szeles idõ inkább az õszt idézi. Ez az étel is inkább annak felel meg.

Hozzávalók:


  • 1 kis fej káposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 3 db chili
  • tejföl
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • õrölt kömény
  • 1 dl vörös bor
  • olaj
  • liszt
  • 1 ek cukor
  • 2 szelet párizsi
  • 2 db tojás

Elkészítés:

Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott káposztát, a darabolt chilit, fûszerezem, s felöntöm a paradicsomlével, beleszórom a cukrot.

Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort, keverek bele tejfölt, egy kevés lisztet. Felforralom.

Közben kevés olajon megsütöm a párizsit, félreteszem. Megsütöm a tükörtojást is.

Tálaláskor szedek a tányérba káposztát, középre helyezem a sült párizsit, rá a tükörtojást. Szórok rá piros paprikát.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/voro...

sponsored links

Keres?s