Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves
sponsored links
Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves
Meggy-szezonban egy felnõtteknek való finomság melegben, hidegen.
Hozzávalók :
- 30 dkg meggy
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- só
- 3 tk cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 db fahéj rúd
- 6 db szegfûszeg
- 2 dl víz
- 2 dl vörösbor
- 5 cl brandy
Elkészítés:
A meggyet megmosom, kimagozom.
Egy lábasban vajat olvasztok, egy kevés lisztet keverek hozzá, majd leveszem a tûzhelyrõl, öntök hozzá vizet, csomómentessé keverem. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget, s a fahéjat. 10 percig fõzöm.
Leveszem a tûzhelyrõl, hagyom kihûlni, Néhány kanállal kiveszek a meggybõl, a többit a tejszínnel, a brandyvel és a borral botmixerrel összekeverem.
A levesbe visszateszem az egész meggyeket, tálakba merem, majd beteszem a hûtõbe néhány órára.
Hidegen fogyasztom.