Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves

2017-07-01

sponsored links

Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves


Meggy-szezonban egy felnõtteknek való finomság melegben, hidegen.

Hozzávalók :

  • 30 dkg meggy
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 6 db szegfûszeg
  • 2 dl víz
  • 2 dl vörösbor
  • 5 cl brandy

Elkészítés:

A meggyet megmosom, kimagozom.

Egy lábasban vajat olvasztok, egy kevés lisztet keverek hozzá, majd leveszem a tûzhelyrõl, öntök hozzá vizet, csomómentessé keverem. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget, s a fahéjat. 10 percig fõzöm.

Leveszem a tûzhelyrõl, hagyom kihûlni,  Néhány kanállal kiveszek a meggybõl, a többit a tejszínnel, a brandyvel és a borral botmixerrel összekeverem.

A levesbe visszateszem az egész meggyeket, tálakba merem,  majd beteszem a hûtõbe néhány órára.

Hidegen fogyasztom.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/voro...

sponsored links

Keres?s