Vörösboros bableves csülök fõzõlevében fõzve zöldségesen, csípõs füstölt parasztkolbásszal, tejföllel
sponsored links
Vörösboros bableves csülök fõzõlevében fõzve zöldségesen, csípõs füstölt parasztkolbásszal, tejföllel
A fõtt csülök fõzõlevét használtam fel a bableveshez. Nagy adagot fõztem. Jól bezöldségeltem,fûszereztem, tettem bele csípõs füstölt paraszt kolbászt,öntöttem bele egy kevés vörösbort, s tejföllel és magos barna kenyérrel kínáltam. Kivételesen még a feleségemnek és a lányunknak is ízlett, s dicsérte két barátunk is, akik kaptak belõle. Jól csúszott rá a vörösbor is.
Bár ebben a levesben most nem volt csülök, csak az íze, s gomba sem került bele, de az elkészítése hasonló az alábbi linkben szereplõ ételhez.