Vörösboros babfõzelék füstölt csípõs kolbásszal és kemény tojással

2017-12-22

sponsored links

Vörösboros babfõzelék füstölt csípõs kolbásszal és kemény tojással


A babfõzeléket ezúttal kolbásszal és tojással készítettem.

Hozzávalók :

  • 20 dkg tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 2 ek olaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • 1 tk ecet
  • 1 púpozott evõkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg füstölt csípõs kolbász

Elkészítés:

A babot elõzõ este beáztatom.

Másnap a babot elkezdem fõzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan fõzöm.

Olajon megsütöm a kolbászt, félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levébõl, összekeverem, majd a leveshez adom. A kolbászt, a tejfölt beleteszem, vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, összekeverem, s felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérba a levesbõl, teszek rá egy félbevágott tojást. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/12/voro...

sponsored links

Keres?s