Vörösboros-aszaltszilvás lilakáposzta-krémleves
sponsored links
Isteni finom, selymes, melengetõ, szezonális, gyönyörû a színe: azt hiszem, nálunk ez a leves kerül szenteste az asztalra. Ráadásul, mint a krémlevesek általában, nagyon egyszerûen elkészíthetõ - karácsonyra igyekszem olyan fogásokat kitalálni, amik különlegesek, látványosak, de egyszerûen és gyorsan elkészülnek, hiszen nem akarom a konyhában tölteni az egész napot. Talán annyit változtatok majd az elkészítésén, hogy nem keverem bele elõre a tejszínt, hanem csak a tányérokba öntök majd egy keveset tálaláskor, így még intezívebb lesz ez a csodaszép bordóslila szín.
Hozzávalók: egy kisebb fej lilakáposzta, fél fej lilahagyma, 10 dkg aszalt szilva, 2-3 dl vörösbor (ugyebár az alapszabály, hogy csak olyan borral fõzzünk, amit meg is innánk szívesen - sõt meg is ihatjuk a leves mellé:) - nem tudok azonosulni azzal az elvvel, hogy meg ugyan nem innám, de fõzéshez jó lesz ), diónyi ...