Vörösboros, aszalt szilvás mézes sütemény
sponsored links
Még karácsony elõtt beleszerettem ebbe a receptbe (vagy legalábbis valami hasonló volt a Szuflé címû újságban, ahol parfümöket próbáltak ételekkel "utánozni"), de csak most került rá sor, hogy elkészítsem. Még éppen idejében, végül is még télies a hangulat. Az aszalt szilvák már jó ideje áztak a vörösborban, szenzációs szirup keletkezett belõle, ami aztán egy kis vajjal, cukorral összefõzve még tovább finomodott. Bevallom, nehezen öntöttem a tepsibe, szívesebben ettem volna meg úgy, ahogy volt... No de a tészta sem semmi, a maga fûszerességével, úgyhogy mégis rábeszéltem magam a sütemény folytatására.
Elõször is készítsük el az aszalt szilvás szirupot:
15 dkg aszalt szilvát áztassuk 15 percig (de még jobb, ha tovább)
1 dl vörösborban, majd
egy evõkanál vajjal
egy csipet sóval és
2 csomag bourbon vaniliás cukorral ízesítve fõzzük sziruppá. A tésztához hevítsünk
6 dkg vajat egy lábasban, egészen addig, amíg meg nem barnul, majd ha kisé kihûlt, keverjük ki ...