Vörösboros, aszalt szilvás mézes sütemény

2012-02-22

sponsored links

Még karácsony elõtt beleszerettem ebbe a receptbe (vagy legalábbis valami hasonló volt a Szuflé címû újságban, ahol parfümöket próbáltak ételekkel "utánozni"), de csak most került rá sor, hogy elkészítsem. Még éppen idejében, végül is még télies a hangulat. Az aszalt szilvák már jó ideje áztak a vörösborban, szenzációs szirup keletkezett belõle, ami aztán egy kis vajjal, cukorral összefõzve még tovább finomodott. Bevallom, nehezen öntöttem a tepsibe, szívesebben ettem volna meg úgy, ahogy volt... No de a tészta sem semmi, a maga fûszerességével, úgyhogy mégis rábeszéltem magam a sütemény folytatására.

Elõször is készítsük el az aszalt szilvás szirupot:

15 dkg aszalt szilvát áztassuk 15 percig (de még jobb, ha tovább)

1 dl vörösborban, majd

egy evõkanál vajjal

egy csipet sóval és

2 csomag bourbon vaniliás cukorral ízesítve fõzzük sziruppá. A tésztához hevítsünk

6 dkg vajat egy lábasban, egészen addig, amíg meg nem barnul, majd ha kisé kihûlt, keverjük ki ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/02/22/voro...

sponsored links

Keres?s