Vörösborban sült szilva
sponsored links
Nagyon elhúzódott ennek a bejegyzésnek a megírása, mert elég sok teendõm volt mostanában. Ezúton is elnézéseteket kérem, mert már tegnapelõttre megígértem, hogy megmutatom mi készült nálam. Viszont tényleg sok dolgom volt. Lecsót raktunk el, a magazinnak és készülgettem ezzel-azzal, na és lekvárt fõztem. Kétszer is! :) Gesztenye receptje alapján... ITT elolvashatjátok a bejegyzését. Annyira bejött, hogy tegnap már a második adagot készítettem. Mennyei, komolyan. Természetesen módosítottam az alaprecepten és nyírfacukorral készítettem el, amibõl 15 dkg-ot raktam a 3 kg szilvához. Nagyon klassz lett! Alig van pár kis üvegnyi az elsõ sütésbõl. Na igen, ez külön jó a receptben, hogy sütõben készül. Nem kell állni felette és kavarászni órákig. A végeredmény pedig egy nagyon finom, pikáns ízû dzsem. Annyira tetszik, hogy eldöntöttem, hogy tortába fogom önteni valamilyen formában. Már van is két ötletem, de egyelõre még nem körvonalazódott meg bennem, hogy pontosan hogyan készítsem. Amint kitalálom és lesz idõm, majd sütök egy szilvás tortát és beszámolok róla. Sütés közben egyébként isteni illatok terjengtek a lakásban! A fahéj, a szegfûszeg, a vanília és a vörösbor illata keveredve az édes szilvával... Hmm... :) Egyébként onnan indult az egész, hogy a kedves szomszédom adott egy nagy lábas szilvát. Elkezdtem eszegetni, mert õrülten finom és édes volt, de ...