Vörösborban sült meggy - majdnem...
sponsored links
Vörösborban sült meggy |
A recept Gezstenyétõl van, de elõször Praliné Zsuzsinál találkoztam vele.
Mivel tettem sok meggyet a fagyóba, nagyon megörültem ennek a lekvárféle receptnek.
Hozzávalók:
másfél kg magozott meggy
30 deka cukor
4-6 dl testes vörösbor
1 rúd vanília
rum
Elkészítés:
A meggyet jénaiba terítjük, rászórjuk a cukrot, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, de a héjat is beletesszük, ráöntjük a vörösbor felét és 170 fokra elõmelegített sütõbe betesszük. A meggynek inkább sülnie kell, mint párolódni. A vörösbor másik felét akkor öntjük rá, mikor már majdnem elfogyott a leve (kb. másfél óra múlva).
A kész lekvárt tegyük üvegekbe, öntsük fel annyi rummal amennyi ellepi, zárjuk le a fedõvel és fordítsuk ...