Vörösborban sült meggy

2014-07-07

sponsored links


A vörösborban sült meggyel már évek óta szemezek, de még eddig nem sikerült elkészítenem ezt a finomságot. Az idén ezen is sikerül változtatnom. Otthonról egy szép nagy adag meggyet kaptunk és nekiláttam a kimagozáshoz. Bevallom, hogy egy idõ után kicsit besokalltam és Fecóm is besegített a magtalanító akcióba. 

Hájas tésztából készítettem túrós-vörösborban sült meggyes csigákat. Elsõdlegesen ehhez készült ez a csemege. 

Elkészítés: kb. 2 óra
Hozzávalók 2 db 1,5 dl-es üveghez. 

50 dkg kimagozott meggy
1 rúd vanília 
10 ek. kristálycukor
2 ek vaníliás cukor 
3 dl száraz vörösbor

Egy tepsibe öntjük a kimagozott meggyet. 
Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral és alaposan összeforgatjuk. 
Egy rúd vaníliát kettévágunk, a magokat kikaparjuk belõle a meggyre és a rudakat is hozzáadjuk. 
Végül felöntjük 3 dl vörösborral az egészet. 
Kb. 2 órán keresztül 3-as fokozaton sütjük. Néhányszor átkavarjuk. 
Én még forrón üvegekbe töltöttem a gyümölcsöket és lezártam azokat. 

TIPP: Banán és vörösborban sült meggy kombináció igen veszélyes párosítás! Egyszerûen ellenállhatatlan süteményben, fagyiban vagy magában! Próbáljátok ki!

Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/07/voro...

sponsored links

Keres?s