Vörösborban sült meggy
sponsored links
A vörösborban sült meggyel már évek óta szemezek, de még eddig nem sikerült elkészítenem ezt a finomságot. Az idén ezen is sikerül változtatnom. Otthonról egy szép nagy adag meggyet kaptunk és nekiláttam a kimagozáshoz. Bevallom, hogy egy idõ után kicsit besokalltam és Fecóm is besegített a magtalanító akcióba.
Hájas tésztából készítettem túrós-vörösborban sült meggyes csigákat. Elsõdlegesen ehhez készült ez a csemege.
Elkészítés: kb. 2 óra
Hozzávalók 2 db 1,5 dl-es üveghez.
50 dkg kimagozott meggy
1 rúd vanília
10 ek. kristálycukor
2 ek vaníliás cukor
3 dl száraz vörösbor
Egy tepsibe öntjük a kimagozott meggyet.
Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral és alaposan összeforgatjuk.
Egy rúd vaníliát kettévágunk, a magokat kikaparjuk belõle a meggyre és a rudakat is hozzáadjuk.
Végül felöntjük 3 dl vörösborral az egészet.
Kb. 2 órán keresztül 3-as fokozaton sütjük. Néhányszor átkavarjuk.
Én még forrón üvegekbe töltöttem a gyümölcsöket és lezártam azokat.
TIPP: Banán és vörösborban sült meggy kombináció igen veszélyes párosítás! Egyszerûen ellenállhatatlan süteményben, fagyiban vagy magában! Próbáljátok ki!
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!