Vörösborban sült meggy
sponsored links
Idén is megérkezett a vödör meggyem anyukámtól. Ez persze csak afféle grátisz, hiszen õ már eddigre elkészítette a család lekvár és befõtt adagját, nekem már csak a saját kis különlegességeimmel kell foglalkoznom, ha akarok. Idén akartam.
Olvasok jó néhány gasztro blogot, ill. gyûjteményes oldalt, így idõnként jót mulatok, amikor egy-egy recept végigsöpör ezeken az oldalakon. Van, amelyektõl távol tartom magam (pl. macaron), de vannak olyanok is, amelyekbe én is beszállok. Mint most ebbe a vörösborban sült meggy õrületbe. Elsõ pillantásra biztos voltam benne, hogy jó lesz és így is lett. Nagyon egyszerû, legfeljebb a sütõ bekapcsolással érdemes kivárni egy 30 fok alatti napot :)
1 kg kimagozott meggyet egy tepsibe terítettem, öntöttem alá1 dl vörösbort, megszórtam ...