Vörösborban sült epres meggy
sponsored links
Már van finom, érett meggy - és még van eper is!
Kettejük házasságából született Mamma csodás receptje nyomán ez a finomság!
Pici fûszerrel és némi étcsokoládéval kiegészítve, mert a meggy, a csokoládé és a fahéj remek hármast alkotnak, mint azt ebben a pitében is bizonyították!
Vörösborban sült epres meggy
Elkészítési idõ: 3-4 óra
Hozzávalók 2 kicsi üvegnyi mennyiséghez:
- 1 kg meggy (magozott mennyiség!)
- 20 dkg eper
- 10 dkg barna cukor
- 2 dl száraz, minõségi vörösbor
- 1-2 ek pálinka
- 1 rúd vanília
- 1-2 tk. õrölt fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Az alaposan megmosott, majd kimagvalt meggyet és a tisztított, feldarabolt epret tûzálló tálba vagy tepsibe öntjük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, ráöntjük a pálinkát és a bort, beletesszük a felhasított vaníliarudat is. Összekeverjük.
180 fokosra elõmelegített sütõben addig sütjük, míg levének kb. 90%-a el nem párolog - idõnként azért keverjük át egy kanállal.
Nálam ez jó 2 órán át tartott, a meggy rengeteg levet eresztett, plusz ugye a vörösbor - viszont sülés közben õrületes forralt bor illat járta át az egész lakást :-)
Ha már majdnem az összes levét elfõtte, vegyük ki a sütõbõl, tegyük bele a csokoládét is, s teljesen kavarjuk el benne.
Merjük a fûszeres meggyet makulátlanul tiszta üvegekbe, zárjuk le, és tegyük az üvegeket száraz dunsztba (plédekbe csavarva teljes kihûlésig).