Vörösborban sült epres meggy

2014-06-06

sponsored links


Már van finom, érett meggy - és még van eper is!

Kettejük házasságából született Mamma csodás receptje nyomán ez a finomság! 

Pici fûszerrel és némi étcsokoládéval kiegészítve, mert a meggy, a csokoládé és a fahéj remek hármast alkotnak, mint azt ebben a pitében is bizonyították!






Vörösborban sült epres meggy


Elkészítési idõ: 3-4 óra


Hozzávalók 2 kicsi üvegnyi mennyiséghez:


  • 1 kg meggy (magozott mennyiség!)
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 dl száraz, minõségi vörösbor
  • 1-2 ek pálinka
  • 1 rúd vanília
  • 1-2 tk. õrölt fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé



Az alaposan megmosott, majd kimagvalt meggyet és a tisztított, feldarabolt epret tûzálló tálba vagy tepsibe öntjük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, ráöntjük a pálinkát és a bort, beletesszük a felhasított vaníliarudat is. Összekeverjük.

180 fokosra elõmelegített sütõben addig sütjük, míg levének kb. 90%-a el nem párolog - idõnként azért keverjük át egy kanállal.

Nálam ez jó 2 órán át tartott, a meggy rengeteg levet eresztett, plusz ugye a vörösbor - viszont sülés közben õrületes forralt bor illat járta át az egész lakást :-)

Ha már majdnem az összes levét elfõtte, vegyük ki a sütõbõl, tegyük bele a csokoládét is, s teljesen kavarjuk el benne.

Merjük a fûszeres meggyet makulátlanul tiszta üvegekbe, zárjuk le, és tegyük az üvegeket száraz dunsztba (plédekbe csavarva teljes kihûlésig).







Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/06/vorosborban-s...

sponsored links

Keres?s