Vörösborban párolt körte (és rosé kacsamell)
sponsored links
Köret, ahogy a képen látszik. És ráadásul édes vörösborral, így megoldható az ilyen eltévelyedett, ajándék üveg borok hasznosítása is. Hogy szép színt kapjon a körte, nemcsak rengeteg festõszõlõ kell, hanem körtébõl is olyan, amelyik jól bírja a hosszasabb párolást, nem fõ szét, legjobb, ha még harsogóan zöld, tulajdonképpen nem is érett egyáltalán - én mondjuk egyébként is így szeretem, õrzöm a hûtõben, nehogy megérjen.
A vörösborból próbáltam mindent mellõzni, ami forralt borra emlékeztet, mert nem tél van, és egyébként is le a karácsonyi egyenfûszerkeverék-ízzel; úgy gondoltam, az édes vörösbor meg a fanyarabb körte majd elbír valahogy egymással: így is történt, nem volt olyan érzésünk, mintha a desszertet próbáltam volna elsózni köretnek a kacsa mellé...:)
Hozzávalók:
4 nagyobb zöld nyári körte
fél liter édes vörösbor (merlot) ...