Vörösbor és marha közös barátsága

2011-10-24

sponsored links

A marha (jó) hétvége alkalmával készült pár marhaság. Lássuk a marhapörköltet:

50 dkg marhalábszár
fél üveg jó minõségû vörösbor
2 fej vöröshagyma
fûszerpaprika, só, bors
1-1,5 dl marhahús alaplé

Miután megtisztítottam a lábszárat a feleslegesnek ítélt részeirõl (é.: ínak, zsír), felkockáztam. Két fej hagymát apró kockára vágtam és olajon megfonnyasztottam, lehúztam a tûzrõl és meghintettem paprikával majd nyakonöntöttem az alaplével és hozzáadtam a felkockázott húst. Felöntöttem kb 2dl vörösborral (ez annyi amennyi épp elfedi) amint a hús megpirult, majd lassú tûzõn hagytam rotyogni, néha megkevertem, ha elfõtt a bor akkor még öntöttem rá. Vörösbor illatban úszott a ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/10/24/vorosbor...

sponsored links

Keres?s