Vörösbabfasírt paradicsom salsával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg vörösbab (konzerv)
- 3 zöldhagyma
- 1 piros paprika
- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 citrom
- 0,5 lilahagyma
- 3 evõkanál petrezselyemzöld
- 6 evõkanál napraforgó olaj
- 2 evõkanál olívaolaj
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A vörösbab levét lecsöpögtetjük, majd egy tálban összegyúrjuk karikára vágott zöldhagymával, apró kockára vágott paprikával, apróra szelt petrezselyemzölddel, tojással, és liszttel. Sózzuk, és borsozzuk.
- Kis pogácsákat formázunk a masszából, enyhén meglapítjuk, és serpenyõben forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
- A salsához apróra vágjuk a paradicsomot, majd összekavarjuk olívaolajjal, apróra vágott lilahagymával, sóval borssal, és egy kevés citromlével.
- A vörösbab fasírtot citromszeletekkel, paradicsom salátával tálaljuk.