Vörös és fekete, avagy lencsefõzelék másképp

2012-06-10

sponsored links



Igazi "gyorsétel" a lencsefõzelék eme verziója. A recept ötlete onnan származik, hogy idõ hiánya miatt kissé szerény volt a hûtõ és a kamra tartalma, legalább is ebéd alapanyag tekintetében. 
Amint pásztáztam a kamra készletét, megakadt a tekintetem a vöröslencse, azonban gyorsan el is vetettem az ötletet, mivel semmilyen más összetevõ nem állt rendelkezésemre a kedvenc vöröslencse levesünkhöz. Na jó, nézzük tovább... 
El is felejtettem, hogy elrejtettem tartalékba egy zacskó fekete (beluga) lencsét. Upsz, lássuk újra a vöröset is, ebbõl a két kincsbõl kellene valamit készíteni...

Az eredmény minden eddigi lencsefõzeléknél finomabb lett, a vöröslencse krémesre fõtt, így nem igényelt semmilyen sûrítést a fõzelék, miközben a fekete lencse gyönyörû, puha pöttyökként tündökölt benne.

VÖRÖS ÉS FEKETE LENCSEFÕZELÉK 4 személyre

25 dkg fekete (beluga) lencse
25 dkg vöröslencse
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál õrölt paprika ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/06/voros-es-f...

sponsored links

Keres?s