Vörös és fekete, avagy lencsefõzelék másképp
sponsored links
Igazi "gyorsétel" a lencsefõzelék eme verziója. A recept ötlete onnan származik, hogy idõ hiánya miatt kissé szerény volt a hûtõ és a kamra tartalma, legalább is ebéd alapanyag tekintetében.
Amint pásztáztam a kamra készletét, megakadt a tekintetem a vöröslencse, azonban gyorsan el is vetettem az ötletet, mivel semmilyen más összetevõ nem állt rendelkezésemre a kedvenc vöröslencse levesünkhöz. Na jó, nézzük tovább...
El is felejtettem, hogy elrejtettem tartalékba egy zacskó fekete (beluga) lencsét. Upsz, lássuk újra a vöröset is, ebbõl a két kincsbõl kellene valamit készíteni...
Az eredmény minden eddigi lencsefõzeléknél finomabb lett, a vöröslencse krémesre fõtt, így nem igényelt semmilyen sûrítést a fõzelék, miközben a fekete lencse gyönyörû, puha pöttyökként tündökölt benne.
VÖRÖS ÉS FEKETE LENCSEFÕZELÉK 4 személyre
25 dkg fekete (beluga) lencse
25 dkg vöröslencse
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál õrölt paprika ...