Vörös és fehér, avagy vegyes káposzta fasírt (vegán)
sponsored links
A NoSalty vendégblogger rovatába készített vöröskáposzta fasírt receptünk idõközben az egyik kedvencünkké vált, kipróbáltuk már kínai kelkáposztával is és most (tekintettel a hûtõben aszalódó két miniatûr káposztára) elkészítettük vegyes káposztából is.
Azt tapasztaltuk, hogy fehér káposzta esetén kicsit több teljes kiõrlésû liszt kell ahhoz, hogy megfelelõen formázható legyen a fasírt (több levet is ereszt), illetve a kínai kelt nem szoktuk lesózni, aprítás után rögtön lehet bekeverni a masszát (ebbe a típusba egy sárgarépát is szoktunk aprítani). Természetesen ízlés szerint alakítható a fûszerezése :-)
VEGYES KÁPOSZTA FASÍRT (vegán) 15 db
25 dkg vöröskáposzta
25 dkg fehér (édes) káposzta
10 dkg teljes kiõrlésû tönköly liszt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál õrölt kömény
6 szem tört borókabogyó
tört bors
1 evõkanál só (természetes, nem finomított) ...