Vörös áfonyás - török mogyorós cantuccini két színben
sponsored links
Már régóta forgatom a fejemben hogy kipróbálom a cantuccinit. Elkezdtem utána nézni a dolognak. Nagyon tetszett TücsökBogár receptje és KicsiVu -nál is nagyon sok hasznos dolgot találtam. Na de persze rögtön kifogott rajtam hogy kakaós legyen vagy sima. Ne nem gondolkoztam sokáig, ha már lúd legyen kövér alapon mindkettõ lett. Összedolgoztam kicsit a recepteket, és vettem egy kis részletet innen is onnan is. Pl. a tojás, vaj, liszt és a víz mennyiséget variáltam, gondolva arra hogy elkészítettem az alaptésztát, összekeverem a gyümölcsökkel - magokkal és miután elkészítettem a sima rudat, kevertem a maradékhoz némi kakaóport - így meglett a kakaós - inkább márványos cantuccinim. Sokat gondolkodtam még mielõtt nekifogtam megsütni, mi is a különbség a cantuccini és a biscotti között. Hát receptkereség közben KicsiVu-nál meg is lett a válasz. Minden cantuccini biscotti, de nem minden biscotti cantuccini. Hogy miért, ezt õ ragyogóan leírja olvassátok el nála, sok receptet is találtok, de ehhez a bejegyzéshez adtam meg a linket nagyon érdekes.
Azt rögtön tudtam, még mielõtt nézelõdtem volna hogy vörös áfonyás és török mogyorós lesz, isteni páros nagyon ízlett, bár nem feleztem az áfonya mennyiségét egy egész zacskónyit tettem bele.
Vörös áfonyás - török mogyorós cantuccini két színben:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
16 dkg puha vaj
1,5 tk vagy egy púpozott sütõpor
4 tojás ...