Vörös áfonyás cantuccini mandulával
sponsored links
A karácsonyhoz hozzátartozik a száraz sütemény, ami nálunk, finoman szólva sem fogy. A kivételek egyike a cantuccini, vagy biscotti, mindegy hogy hívjuk. Férjem szerint eddig ez sikerült a legjobban ebben a mûfajban.
A recept elég nagy adag, ha mondhatunk egyáltalán ilyet ennél a finomságnál:)
Hozzávalók egy nagy tepsihez:
500 g finomliszt, 2 tk. sütõpor, fél tk. õrölt fahéj, nagy csipet só, 110 g puha vaj, 200 g kristálycukor, 60 g barna cukor, 2 nagy tojás, 1ek. áfonya pálinka, 1 narancs reszelt héja, 150 g natúr mandula felaprítva, 150 g aszalt vörös áfonya felaprítva
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy nagy méretû tepsit sütõpapírral.
Egy keverõtálba szitáljuk a lisztet, sütõport, a fahéjat és a sót.
Robotgéppel habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral. Beleütjük a tojásokat, a pálinkát és a ...