Vörös áfonya leves -- egy sós gyümölcsleves
sponsored links
A vörös áfonya (cranberry) mint csodaszer: nemcsak én zengem dicséretét (csúnya, éveken át húzódó fertõzésbõl kúrált ki), és nemcsak a házipatika része. Vörös áfonya nélkül nem illett vadast felszolgálni jobb helyeken, a vörös áfonyából készült mártás pedig a sült szárnyasok, töltött húsok, a rántott sajt pompás kiegészítõje.
Mivel erdélyi volnék, a csontlébõl, füstölt húslébõl fõtt gyümölcsleves majdnem minden héten került az asztalra (Kövi Pál kiváló könyvében találni rá számos receptet), és becsületes lokálpatrióták módjára azt képzeltem, ezt így nem ismerik sehol ezen a világon. Dehogynem ismerik: álljon itt egy amerikai recept.
Hozzávalók (kb két személyes adag, bõven mérve):
- egy közepesen kicsi hagyma
- egy murok
- egy alma
- fél csésze vörös áfonya (vagy ennek megfelelõ szárított áfonya) ...