Vörös tonhal

2012-07-06

sponsored links


Hogy átbillenjen kicsit az egyensúly a fõételek javára: hoztam egy sült vörös tonhalat. Mert nem csak desszerten élünk :) Viszont ezek a nagyon egyszerû képek igazolják azt, hogy ilyenkor gyorsan kell kattintanom, mert nem szeretnék kihûlt ebédet tálalni.
Ha jól emlékszem több hete ettük ezt, még amikor apró újkrumplit lehetett venni. Sokszor nem fogunk ismételni belõle több oknál fogva: egyrészt viszonylag ritkán beszerezhetõ, másrészt nem szeretném ha az én vörös tonhal fogyasztásom miatt esetleg következõ generációk már csak fotón nézhetnék, hogy igen így nézett ki a vörös tonhal, harmadrészt pedig hát valljuk be minket nem nyûgözött le az íze. Igen igen tudom, hogy ezt akár nyersen is ehetjük, csak úgy fekete szezámban vagy nagyon enyhén átsütve. De nem...nekünk csak jól átsütve jöhet szóba a hal. Nos enyhén átsütve is megkóstoltuk, de akkor érezni lehetett úgy a tenger ízét meg azt is, hogy eszméletlenül nyers...átsütve már inkább azt mondanám, hogy marha hús állaga, kinézete lett, de természetesen a hal íz maradt. Ti már kóstoltátok? Nektek ízlett? Ha már tonhal akkor a szokásos, "mezei" nekünk sokkal jobban ízlett.
Ugyanezen a beszerzési utunkon vettünk vajhalat is. Nos az fényévekkel jobb szerintem. De ez csak szubjektív vélemény. 

Hozzávalók 2 fõre:
2 szelet vörös tonhal
3-4 marék apró újkrumpli
néhány szál répa és petrezselyem gyökér ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2012/07/vo...

sponsored links

Keres?s