Vörös sügér filé mustárosan
sponsored links
Nagyon jó áron kaptam ezt a nem intenzív hal ízû és szálkamentes halat. Ez a halfajta tengeri és nem egyenlõ a folyami sügérrel, melyet a férjem szerint egy valamire való pecás visszadob a folyóba.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0.5 kg tengeri vörös sügért – miután fagyasztott, ezért tegyél bele egy hideg vízzel teli mély tálba – ez remek módja a mélyhûtött halak felolvasztásának, mert a hal nem esik össze
- A felengedett halszeletek – kicsit megsózva- mindkét oldalát süssük meg (Egy evõkanálnyi vajban mondhatni kevés tej maradvány marad, még a ghee készítése is hevítéssel történik – Jó, jó, ott leöntjük a habos részt!)
- A sütõedényben keletkezik egy vajas lé, miután a halból is még távozik folyadék
- A haldarabokat rakjuk át egy palacsinta sütõbe (teflon vagy kerámia) és pirítsuk tovább
- A sütõedényben lévõ vajas léhez keverjünk hozzá egy evõkanál mustárt
- Tálaláskor a halszeletekre öntsük rá a mustáros mártást
Salátaágyon és szárított paradicsommal tálaltam!