Vörös lencsés sárgarépa krémleves
sponsored links
Egy gyorsan elkészíthetõ vörös lencsés sárgarépa krémlevessel jelentkezem, most kivételesen kép nélkül. Alapból nem egy szépen fotózható leves lett, én meg aztán végképp nem tudtam róla normális fotót csinálni. De leírom, mert nagyon ízlett, ráadásul egy gyerek és egy felnõtt verzióban készítettem el. A fiúknak a részét a tejszínnel való dúsítás után kimertem és félretettem. A többit (felnõtt verziót) tovább hagytam egy picit a tûzön és abba nem sajnáltam a fûszereket. Használtam bombay masala-t (garam masala-t akartam, de nem volt itthon), gyömbért, pici szerecsendiót, kevés kurkumát, frissen õrölt fekete borsot és persze sót. A gyerkõcök levesgyönggyel ették.
Vörös lencsés sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
- 70 dkg sárgarépa
- 20 dkg vörös lencse (nem szükséges beáztatni, gyorsan megpuhul)
- 1 l húsleves alaplé vagy zöldség alaplé (kockából is készülhet)
- 1 evõkanál olaj ...