Vörös lencse indiai fûszerekkel

2014-03-01

sponsored links


Eszméletlen régen készítettem már indiai ételt! Így leporoltam a fûszereimet, tûzre tettem a wokomat és nekiláttam.
Azért szeretem a vörös lencsét, mert gyorsan elkészül: nem szükséges áztatni és fél óra alatt megfõ. Az indiai ételeket pedig (többek között) azért, mert a vega ételek is olyan ízletesek, hogy még a húsmániásokat kicsit kizökkenthetjük megszokott étrendjükbõl.

Hozzávalók 2 fõre:

1 evõkanálnyi reszelt gyömbér
1 ek reszelt fokhagyma 
1 közepes hagyma apróra vágva
20 dkg vörös lencse
fél citrom leve
1 dl passzírozott paradicsom
egy nagy csipet friss koriander

A fûszerek:

1 csapott teáskanál õrölt kurkuma
1 csapott teáskanál egész római kömény
1/2 teáskanál õrölt koriander
1/2 teáskanál õrölt kardamom
1/2 teáskanál cayenne bors (chili)

A wokot felforrósítom, majd 3 evõkanálnyi olíva olajon picit megfuttatom a gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadom a fûszereket. Fél percig folyamatosan keverem és hagyom sercegni, mielõtt hozzáadnám a hagymát. Felöntöm 1 dl vízzel, majd mikor elpárolgott és a hagyma kicsit pürészerû lett, hozzáadom a lencsét, és a paradicsomot. Felöntöm 3-4 dl vízzel, majd sózom és borsozom.
Fedõ alatt készre fõzöm. Tálaláskor fõtt tojást adok hozzá, majd meglocsolom citromlével, és megszórom chilipehellyel, valamint korianderrel.


Folytats a blogon ... filemonsfood.blogspot.com/2014/03/vor...

sponsored links

Keres?s