Vörös bársony muffin (Red Velvet Cupcake)

2014-02-14

sponsored links




Hozzávalók 12 muffinhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütõpor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg eperbefõtt
  • 1 evõkanál folyékony piros ételfesték
  • a krémhez
    • 2 dl habtejszín
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 1 teáskanál porcukor
    • meggylé (kb 0.25 l)
  • a díszítéshez:
    • cseresznyeszemek
Elkészítés:
  1. A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütõporos lisztet, a tejet az összeturmixolt eperbefõttet is. Simára keverjük a masszát.
  2. Muffinformákba (papírral bélelt fém muffinsütõ vagy szilikon fomákba) kanalazzuk a tésztát és elõmelegített sütõben 175 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihûlni õket.
  3. A krémhez habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a meggylét is. Habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomjuk a krémet, majd mindegyikre egy cseresznyeszemet teszünk.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Olyan gyümölcsöket (eperbefõtt és fagyasztott cseresznye) és gyümölcslevet (meggybefõtt leve) használtam, ami éppen volt itthon és pirosas színû. Bármi mással helyettesíthetõ vagy ki is hagyható.
- Az a tapasztalatom, hogy csak gyümölcsökkel (vagy céklával) nem érhetõ el piros szín, ezért használtam ételfestéket.
- A krémhez annyi meggylét tegyünk, amennyit az állaga megenged, vigyázzunk, hogy ne legyen híg. Kellemesebb, gyümölcsösebb ízû lesz a krém, a színe pedig halvány rózsaszín.
- Valentin-napra (vagy máskor is) süthetjük szív alakú formákban.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/02/voro...

sponsored links

Keres?s