Võlegényfogó táska

2014-06-03

sponsored links

Régóta kiszemelt áldozat volt ez a sós sütemény, egyszer már kóstoltam egy ismerõnél (kb. 5 éve), na szóval ilyen régóta tervezem a gyártását. Ritkán sütök hasonlót, mert inkább az édességeké a fõszerep, de szerintem kicsit gyarapítanom kéne a palettát hasonló receptekkel. Tökéletes kísérõje egy finom teának, tejeskávénak, és meglepõen laktató. Frissen az igazi, de ha marad másnapra érdemes a a kenyérpirító feltétjén átmelegíteni. Amint a fotón is látszik Anna megelégedésére szolgált, a megszokott reggeli helyett kapott kis batyu. :)



 

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
  • 500 g liszt
  • 100 g vaj
  • 10 g só
  • 200 g tejföl
  • 2 tojássárga
  • õrölt bors

Töltelék:
  • 150 g juhtúró
  • 50 g vaj
  • 50 g reszelt sajt
  • 150 g füstölt sonka vagy tarja


Elkészítés:
  1. A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas puha tésztát kapjunk. Gyúródeszkán vagy munkalapon végezzük a gyúrást mert könnyebben összeáll a tészta. Persze géppel is gyúrhatjuk, de én jobb szeretek gyurmászolni. :))
  2. Folpackba csomagolva tegyük hûtõszekrénybe.
  3. A túrót a puha vajat a reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát keverjük jól össze.
  4. A sütõt 180 fokra melegítsük elõ és a tepsit béleljük ki sütõpapírral.
  5. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd pizzavágóval 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A tojások kissé felvert fehérjével kenjük körbe a négyzetek széleit és mindegyik közepére tegyünk egy kávéskanál tölteléket, majd a szemközti csúcsokat hajtsuk egymásra.
  7. A sütõpapiros tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket a maradék tojásfehérjével lekenjük, egy kis reszelt sajttal és pirospaprikával megszórjuk. Ez arra is jó, hogy sülés közben összefogja a tésztát és így biztosan nem nyílnak szét.
  8. 180 fokon pirosra sütjük.
 
 Jó étvágyat!

Forrás: A Kisalföld receptjei 3. kiadás

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/06/vo...

sponsored links

Keres?s