Vízkereszttõl hamvazószerdáig

2012-01-29

sponsored links


Már hetek óta tart a farsang, és csak most jutottam el odáig, hogy megsüssem a "kis szalagost".
Nem igazán tudom megmondani, hogy szeretem-e a fánkot, de egyszer egy évben, valahogy kötelezõ. És ilyenkor, igen szeretem, de nem tudom elképzelni, hogy máskor süssek, vagy egyáltalán eszembe jusson enni (pékségbõl) fánkot. 
Hozzáteszem, hogy a porcukrozott sütiket sem szeretem, de ez az elmélet is felborul ilyenkor. A fánk csak úgy finom, ha meleg, ráolvad a  porcukor nagy része és van hozzá egy jó adag baracklekvár :)
A másik dilemma a fánkkal kapcsolatban, az a fránya szalag. Hol sikerül, de inkább nem :) Tudom az elméleteket, hogy fedõ, meg nem fedõ, meg sok olaj, meg a kelési idõ, meg ilyenek és mégsem mindig sikerül. Most szerencsém volt mert egy kis szalagot sikerült rácsempésznem a fánkokra, de a biztonság kedvéért tettem mellé egy szép bordót is :)

Hozzávalók kb. 25 db fánkhoz: 
50 dkg (langyos) liszt
2 dkg élesztõ
5 dkg porcukor
5 dkg vaj ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/...

sponsored links

Keres?s