Vér profi steak

2011-05-23

sponsored links


Az õsi mondás szerint a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Hogy kedveskedjek páromnak, illetve, hogy kompenzáljam a blogom elindulása óta kísérleti laborrá változott konyhámért elmentem egy fõzõ tanfolyamra, hogy megtanuljam a steak készítésének minden csínját bínját. Hiszek benne, hogy minél kevesebb flikk flakk (ígérem ez volt az utolsó ilyen kifejezés ebben a bejegyzésben) van egy ételben, annál nehezebb azt jól elkészíteni, mert kellõ fûszerezéssel az ember csodákra képes, de mit kezdjen az ember lánya egy jó adag marhával, ha nem fürösztheti borban, és nem etetheti meg egy jó csokor frissen szedett fûszerrel? 
Nekem Gál Józsi adott lámpást a kezembe. Elõször is tévedés, hogy steaket bélszínbõl kell készíteni, viszont a húst jó helyrõl kell beszerezni, tudtam meg a dining guide által az ország legjobb hentesének kikiáltott Józsitól, és akkor már tudtam, hogy jó helyre kerültem. Ha valaki nem profi és nem annyira elõrelátó, hogy a fõzés elõtti 24 hónappal beszerezzen egy bikát, amit még idõben kiherél, hogy kapjon egy tinót, amit majd beállít egy akolba, hogy kellõen zsírosodjon, szóval minden egyéb esetben battyogjon el a vásárcsarnok C-6/4-es pavilonba, és bízza magát a profikra...

Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/05/ve...

sponsored links

Keres?s