végül
sponsored links
végül nem mertem úgy bemenni, hogy 2 tételt nem tudok, úgyhogy szerda éjjel még megtanultam a hidromechanika- és a veszélyesanyag-szivattyú tételt is, zárásként.
aztán mire sorra kerültem másnap, a kezdés után 2 órával, nem nagyon tudtam már semmit – csak azt, de azt tûpontosan, hogy a kezemben levõ egyik tétel, a habbal oltáshoz szükséges erõ-eszköz számítás (sic!) olyan darab, amire nem is gondoltam lehetõségként – mert ilyen fost nem húz ki az ember.
soha.
vagy de.
3 hét agyszétszaggató tanulás után.*
szóval az elmúlt hetekben az összes környékbeli kifõzdét végigettük, továbbá volt még sajtos tészta, túrós tészta és tészta tészta is – na, de most! gondoltam, villantok egyet – aztán úgy alakult, hogy felkarikáztam egy narancsot, egy citromot és egy édesköményt, tepsibe tettem a hallal és megsütöttem. tésztával.
2 adag
Hozzávalók
- 23 dkg-s lazacdarab
- 1/2 fej édeskömény, felszelve
- 1/2 narancs, felkarikázva
- 1 kisebb citrom, felkarikázva
- kevés olivaolaj
- 2-3 dkg reszelt parmezán
- chili (opcionális)
- só, bors
- 15 dkg bármilyen tészta
- 1-2 marék rukkola
Know-how
- egy tepsibe sütõpapírt tettem, erre fektettem az édeskömény-szeleteket.
- megszórtam a parmezánnal, kicsit megsóztam.
- erre ment a hal, szintén sóztam, borsoztam és szórtam még rá az édeskömény kaporszerû részébõl is.
- a halra tettem a narancs- és citromszeleteket, meglocsoltam egy kis olajjal és 25-30 perc alatt készre sütöttem (160 fokon) - a legvégén volt még egy kis grill is.
- amíg sült, megfõztem a tésztát, leszûrtem, kis olajjal összeforgattam és még melegen hozzákevertem a rukkolát.
- tálalásnál a tésztára mehet egészben is a hal a zöldségekkel, én darabokra marcingoltam a mûvészi fotográfia kedvéért - szoktam írni, hogy ejdejólettez! de ez most kimondottan nagyon.
most látom, hogy volt már egy nagyon hasonló lazacos darabom.
de ebben is lazac van.
meg ebben is – bár ezt azért nem próbálnám meg dobozolt lidl-ös lazacból. sõt. senki ne próbálja meg nem ultrafriss halból.
*végül: jeles – de kell a dráma, hogy kihozza a maximumot belõlem.