Végre újból csajos délután, barátnõk a kispadon? Juppy!

2014-05-11

sponsored links

Kulináris élvezetek a csajokkal

Ha, éppen egy kis csajos délután folydogál és kitémázzuk a napjainkat, pasikat, ruhákat, ki-kivel szakított, ki-kivel jött össze, sminkeket, frizurákat, körmöket, a szembejövõ, furcsa kinézetû embereket és egyebeket! És hab a tortán, az, amikor felturbózzuk még egy kis vásárlással egybekötve a napunkat, néha ez is kell?:) ,

- Ez olyan, mint a pasiknak a foci EB., a haverokkal -. Tehát a csajos-pasi program eredmény 1:1.


A sétálgatás után még a ?divatos cuccok nézegetése a katalógusokból? se maradhat ki, és persze, hogy megnézzük a legújabb AVON-os újságot és eldöntjük, hogy mit is rendeljünk! Össze is írunk egy szép kis listát, de most erre mit mondjak?! Lányok vagyunk, szükségünk van az alapvetõ felszerelésekre! :) Azt is tervezgessük ilyenkor, hogy ki hova megy nyáron nyaralni! A tervek között mindenek felett persze a Balaton is szóba kerül, mint minden évben?

De persze, ha nyaralás nem lenne elég, akkor is a nyári pihenés alatt még oly sok minden más is belefér. A bringázás, délutáni napsütésben piknik, a strandolás, a kiülõs romkocsmás iszogatással egybekötött vacsi. Vagy akár meglátogatni gasztro fesztiválokat, vagy egy forró nyári esti buli hajnalig tartó sípszóig, vagy egy jó mozizás. Ha épp a határainkat akarjuk feszengetni, akkor egy fitnesz-és wellness központba is eltengetjük a napunkat egy jó masszás kíséretével? Vagy csak egy jó kis séta a Margitszigeten? vagy egy esti színházlátogatás? Megannyi program és érdekesség, tervezgetés merül fel egy ilyen csajos délutánon?

És persze ilyenkor a kulináris élvezetek sem maradhatnak el? Készítethetünk egy kis meglepetést, egy kis elõételt ? a vacsi elõtt ? az biztos, hogy odáig lesznek meg vissza? :) Egy kicsit szöszmötölõs, de az eredmény eléggé ütõs?:) megéri elkészíteni?Én egy kicsit átalakítottam, de az eredeti verziót is leírom, végül is ki, amit szeret, úgy készítse el?

Eper & szamóca pálinka zselés koktél1Eper & szamóca pálinka zselés koktél egy kis csavarral

Hozzávalók:


fél kg kemény eperszem

1 dl eper pálinka

1 ek cukor

expressz zseléfixáló - utasításnak megfelelõ mennyiségû folyadékkal

dekor cukorka, citrom vagy lime szeletek, menta ? díszítés

Elkészítés:

Vágjuk le az eper fenekét óvatosan, hogy ki ne lyukadjon az alja, viszont ez szükséges, hogy megálljanak a tányéron az eperszemek.

Ha készen vagyunk, akkor egy mokkáskanállal, vagy pici alma vájóval óvatosan a belsejét szedjük ki.

Ha ezzel is meg vagyunk, egy papírszalvétával itassuk le a felesleges levet az eperszemekrõl.

Ellenõrizzük, hogy minden eper, rendben van, és nincs lyuk az alján, mielõtt elkezdenénk feltölteni.

Eper & szamóca pálinka zselés koktél2

Egy aprítóba tegyük bele a kivájt eper belsejét és még kb. 10 dkg epret, töltsük bele az eperpálinkát, cukrot, és a zseléfixet, jól keverjük el. Kóstoljuk meg, és ha megkívánja, akkor még tehetünk bele egy kis cukrot.

Ezzel a zselés folyadékkal töltsük fel az eper szemek üregeit, tegyük a hûtõbe egy éjszakára.

Eper & szamóca pálinka zselés koktél3

Másnap, vágjuk egy citromból vékony karikákat, és a karikák cikkei mentén kisebb háromszöget vágjuk ki.

Ezt követõen, az eper szemek tetejét vizesítsük be, egy ecsettel és dekor cukorkával szórjuk meg/mártsuk bele, egy másikat kristálycukorba és így tovább?

Díszítsük mentával, vágott citrom vagy lime pici háromszögekkel.

Eper & szamóca pálinka zselés koktél4

*Tipp: az eper szemek tetején én egy hegyes késsel pici nyílást vágtam, így könnyedén becsusszant a citromszelet.

 

*És egy másik variáció a tequila kedvelõknek:

Eper &Tequila zselés koktél

Hozzávalók:


fél kg kemény eperszem

1 dl Margarita Mix

zacskó expressz zseléfixáló ? utasításnak megfelelõ mennyiségû folyadékkal

só, citromszeletek ? díszítés

Margarita mix:

4 cl fehér tequilát, 1 cl Cointreau-t, 1 cl lime levet, 2 cl citromlevet rázzunk össze shakerben, tegyük aprítóba, hozzá a zseléfixálót, eper szemeket és jól keverjük össze. Ezzel töltsük fel az epreket, a fenti elkészítési módnak megfelelõen.

Még annyiban különbözik a fenti recepttõl, hogy ha lehûlt az eper szem, akkor citromlével nedvesítsük meg az eper szélét és sóba mártsuk bele.

Inspiráció/oldal kép: goodcocktails.com

kreatív





Jó kísérletezést! és bulizást?

Klarissza






Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s